Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
Υλικά
1 κόκορα ή κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής Πίνδος, κομμένο σε 8 μερίδες
Προετοιμασία
1.Αλευρώνουμε το πουλερικό, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει.
2.Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα πράσα και τα μυρωδικά και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά.
3.Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
4.Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στις 3 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.
5.Σερβίρουμε με λίγα μανιτάρια.