Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Kόκορας κρασάτος

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

01:30

Υλικά

1 κόκορα ή κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής Πίνδος, κομμένο σε 8 μερίδες


  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι & 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 πράσα σε μεγάλα κομμάτια
  • κλωναράκια δεντρολίβανο και θυμάρι
  • 2 φύλλα φασκόμηλου
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 βιολογικό κύβο κότας
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1.Αλευρώνουμε το πουλερικό, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει. 

2.Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα πράσα και τα μυρωδικά και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. 

3.Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. 

4.Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στις 3 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά. 

5.Σερβίρουμε με λίγα μανιτάρια.