Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

 

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Κοτόπουλο ραγού με φινόκιο και ντομάτα

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος


  • 2 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. πατάτες μικρές
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1.Αλατίζουμε και βάζουμε μπόλικο πιπέρι στα κομμάτια του κοτόπουλου. 

2.Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. 

3.Προσθέτουμε το φινόκιο, το σκόρδο, τις πατάτες και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. 

4.Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, την ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης. 

5.Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.