Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένα
Προετοιμασία
1.Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι για 5 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
2.Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με τις άλλες 2 κουταλιές λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.
3.Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ξαναβάζουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
4.Τελειώνουμε με το μισό μασκαρπόνε και το πέστο, ανακατεύοντας καλά.
5.Βράζουμε την κολοκύθα σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει, τη σουρώνουμε και τη λιώνουμε σε μπλέντερ ή με πιρούνι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
6.Αλείφουμε ένα ταψί 20x30 εκ. με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα με το κοτόπουλο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
7.Σκεπάζουμε με 4 λαζάνια και μετά με τον πουρέ της κολοκύθας και πάλι παρμεζάνα.
8.Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, παρμεζάνα και τελειώνουμε με τα τελευταία λα-ζάνια.
9.Διαλύουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε με το γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που μπορεί να απλωθεί. Το απλώνουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το κουκουνάρι.
10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. Το σερβίρουμε χλιαρό.