Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Κοτόπουλο με ντοματίνια και τσένταρ

Επίπεδο Δυσκολίας

Εύκολο

Προετοιμασία

00:40

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου


  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 150 γρ. τσένταρ ή κασέρι χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπρόκολο και πατατούλες για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 

2.Ανακατεύουμε σε μπολ το γάλα, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. 

3.Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα. 

4.Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και τα απλώνουμε στο ταψί. 

5.Μοιράζουμε σε κάθε φιλέτο το μείγμα του τυριού πιέζοντας απαλά. Στο πλάι του ταψιού, βάζουμε τα ντοματίνια πασπαλισμένα με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 

6.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φιλέτα. 

7.Σερβίρουμε με μπρόκολο και μικρές βραστές πατάτες.