Συνταγές ελληνικές και εξωτικές, γρήγορες για το τηγάνι, σιγομαγειρεμένες για την κατσαρόλα, ροδοκοκκινισμένες για τον φούρνο, με κοτόπουλα Πίνδος όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό COOK BOOK του Κυριακάτικου Έθνους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
Προετοιμασία
1.Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου πολύ καλά.
2.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
3.Μεταφέρουμε το κρέας σε πιάτο, βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το πράσο και τα σοτάρουμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
4.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τον ζωμό, το θυμάρι, το μήλο και τον χυμό μήλο.
5.Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 35 λεπτά.
6.Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι.