Ασφάλεια

Πως σερβίρουμε και πως καταναλώνουμε με ασφάλεια κοτόπουλο

  • Πλένουμε καλά τα χέρια μας για 20” με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό.
  • Ιδανικά καταναλώνουμε το κρέας κοτόπουλου αμέσως (αφού κρυώσει) μετά το μαγείρεμα.
  • Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 oC, για 6 περίπου ώρες.
  • Αφού κρυώσει μπορούμε να το αποθηκεύσουμε αμέσως στο ψυγείο, σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 4 oC για 1-2 ημέρες. Τα μαγειρεμένα τρόφιμα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο εντός δύο ωρών από την παρασκευή τους.
  • Ποτέ δεν αποθηκεύετε ζεστά φαγητά στο ψυγείο.
  • Τοποθετούμε τα έτοιμα μαγειρεμένα τρόφιμα στα ψηλότερα ράφια του ψυγείου συσκευασμένα σε δοχεία.
  • Η ψύξη των τροφίμων είναι ταχύτερη σε ρηχούς και κατά το δυνατό μικρούς περιέκτες .
  • Μετά την αποθήκευση στο ψυγείο γίνετε αναθέρμανση (ζέσταμα) μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να είναι 75 oCγια  τουλάχιστο 15 λεπτά.
  • Το τρόφιμο πρέπει μετά το ζέσταμα να διατηρείτε ζεστό μέχρι την κατανάλωσή του.
  • Ελαχιστοποιούμε κατά το δυνατό την παραμονή τροφίμων σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 60oC και υψηλότερη των 4oC. Σε αυτή τη θερμοκρασιακή ζώνη τα τρόφιμα αλλοιώνονται γρήγορα.
Πως σερβίρουμε και πως καταναλώνουμε με ασφάλεια κοτόπουλο
Δημοσιεύθηκε στις 31 May, 2023