Ασφάλεια
Πως σερβίρουμε και πως καταναλώνουμε με ασφάλεια κοτόπουλο
- Πλένουμε καλά τα χέρια μας για 20” με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό.
- Ιδανικά καταναλώνουμε το κρέας κοτόπουλου αμέσως (αφού κρυώσει) μετά το μαγείρεμα.
- Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 oC, για 6 περίπου ώρες.
- Αφού κρυώσει μπορούμε να το αποθηκεύσουμε αμέσως στο ψυγείο, σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 4 oC για 1-2 ημέρες. Τα μαγειρεμένα τρόφιμα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο εντός δύο ωρών από την παρασκευή τους.
- Ποτέ δεν αποθηκεύετε ζεστά φαγητά στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε τα έτοιμα μαγειρεμένα τρόφιμα στα ψηλότερα ράφια του ψυγείου συσκευασμένα σε δοχεία.
- Η ψύξη των τροφίμων είναι ταχύτερη σε ρηχούς και κατά το δυνατό μικρούς περιέκτες .
- Μετά την αποθήκευση στο ψυγείο γίνετε αναθέρμανση (ζέσταμα) μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να είναι 75 oCγια τουλάχιστο 15 λεπτά.
- Το τρόφιμο πρέπει μετά το ζέσταμα να διατηρείτε ζεστό μέχρι την κατανάλωσή του.
- Ελαχιστοποιούμε κατά το δυνατό την παραμονή τροφίμων σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 60oC και υψηλότερη των 4oC. Σε αυτή τη θερμοκρασιακή ζώνη τα τρόφιμα αλλοιώνονται γρήγορα.
Δημοσιεύθηκε στις 31 May, 2023